29 Ağustos 2007 Çarşamba

ÇAY SAATİ ÖNERİLERİ

HAZIRLAYAN : Leziz (Özlem)

AQUA KEK

Nerden başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum.Sevgili Zerrin ve Esra inannılmaz güzel bir projeye imza attılar...Hepimizin bildiği gibi , ilk sanal dergilerini geçen ay çıkardılar....İkinci sayıda benimde bir tarifimini yayınlanacağını Zerrinin mailiyle duyduğumda çok mutlu oldum..Birazda korktut tabiii....Bu ayki konumuzun kek ve muffin dosyası olduğunu öğrendiğimde ise rahatladım...Aman dedim birsürü kek tarifi biliyorum...Ama inannın Kevgir de yayınlanacak olması beni zorladı..Ve ben karar veremedim hangisini yapacağıma...hem değişik hemde lezzetli olmalıydı....Uzun süren araştırma günlerinden sonra,nihayet Çikolatalı Naneli keki yapmaya karar verdim.Nasıl sanatçıların ismi sahneye çıkacağı zaman şekil değiştiriyorsa mesela Bahriye Tokmak desem,aklınıza KİBARİYE gelirmi hiç...Bende naneli kekimin ismini bir assolist edasıyla AQUA KEK olarak değiştirdim..Şimdi gözlerinizi kapayın....Seh seh seh Aaahh Aaaah Aaaah ..Karşınızda AQUA KEK..Benim gibi nane ve çikolata tutkunlarına tavsiye olunur.....

MALZEMELER

125 Gram naneli çikolata(after eight)
80 gram Bitter çikolata
200 gram labne peyniri
75 gram hindistan cevizi
175 gram eritilmiş margarin
250 gram tozşeker
4 yumurta
250 gram un
1 paket kabartma tozu
100 gram file badem
Yarım su bardağı süt
75 gram hindistan cevizi

Yapılışı:

Margarini eritip soğumasını sağlayın.Naneli çikalataları 10 dakika dolapta bekletip minik minik doğrayın.Bittr çikolatayı benmari usulü eritip,bir kenarda bekletin.Küçük bir kapta labne peyniri ve 75 gram hindistan cevizini karıştırın.Margarin ve şekeri ekleyin.Karıştırırken yumurtaları tek tek ilave edin.unu kabartma tozu ve bademle karıştırıp sütle birlikte karışıma ilave edin.Hamuru ikiye bölüp bir kısmını 75 gram hindistan cevizi ile ,diğer yarısınıda doğranmış naneli çikolata parçaları ve ılık bitter çikolata ile karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp koyu renk hamuru kalıba dökün.Üzerine hindistan cevizli hamuru katıp,çatalla hafif karıştırın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında bir saat kadar pişirin. Afiyet olsun...


*******************************************************************************


HAZIRLAYAN : Acemişef (Esra)

DOĞUM GÜNÜ PASTASI



Her zaman rahat rahat pasta yapan bana bir haller oldu. Sevgili Esra dedi ya, bir pasta yap da dergiye koyalım diye, benim elim tutmaz oldu heyecandan. Oysa ne hayal kurmuştum, hem ilk defa kendi doğumgünüme bir pasta yapacaktım hem de kıyısından köşesinden sanal da olsa yayıncılık işine bulaşacaktım. Bir taşla iki kuşu vuramadım malesef, tadı harika fakat görüntüsü beni tatmin etmeyen bir pasta çıktı ortaya. Umarım sizler denersiniz ve çok güzel bir şekilde süslersiniz. Hemen malzemelere geçiyorum:

Pandispanya için:
150 gr. oda ısısında margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı yoğurt
20 cm'lik kalıpKreması için:
200 gr krema
150 gr. erimiş bitter çikolata ya da pralin

Dış kaplaması için:
1 paket toz krem şanti
2 çorba kaşığı kakao
Çok az kırmızı gıda boyası
3/4 su bardağı soğuk süt


Diğer:
Bir miktar şeker hamuru
Süslemek için arjantin şekeri
1 tatlı kaşığı pudra şekeri


Yapılışı:

Fırınımızı 180 dereceye ısıtalım. Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp unlayalım. Bir kapta margarini krema kıvamına gelene dek çırpalım, içine toz şekerin yarısını döküp tekrar çırpalım. Yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım. Bir başka kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyelim. Yağlı karışımızın içerisine unlu karışımımızı ekleyip iyice çırpalım. Yumurtaları dikkatlice ayıralım, sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplara koyalım. Yumurta akını önce tek başına köpük köpük olana dek çırpalım, daha sonra kalan toz şekerle birlikte tekrar, toz şeker iyice eriyene dek çırpalım. Yumurta sarılarını da ekleyip çırptıktan sonra unlu karışımımızın içine boşaltalım ve bir spatula yardımı ile dikkatlice iki karışımı birbirine yedirelim. Isınmış fırınımızda ilk yirmi dakika fırın kapağını açmadan pişirelim. Pişen kekimizi biraz soğuduktan sonra bir ızgara teli üzerinde ters çevirip soğumasını bekleyelim.


Krema ile erimiş çikolatayı bir kapta karıştıralım. Mikser yardımı ile koyulaşana kadar çırpalım. 1 saatten az olmamak kaydıyla dolapta bekletip tekrar çırpalım. Toz krem şantinin içine kakao ve sütü ekleyelim, koyulaşana kadar çırpalım, dolapta soğumaya bırakalım. Kekimizi 2 ya da 3 kata ayıralım. Her bir kata krema sürelim, iç malzemesi serpelim. Keki diğer hazırladığımız krem şanti ile tamamen kaplayalım. Dolapta soğumaya bırakalım.

Az bir miktar şeker hamurunu kırmızı gıda boyası ile renklendirelim. Hamurdan güller yapalım.

Kalan krem şantinin içine çok az kırmızı gıda boyası ekleyip, ucu düz bir uç takılmış sıkma poşetimize dolduralım. Kremamızın elimizin ısısıyla erimesine fırsat vermeden çabuk hareketlerle kekimizin üzerine kafes şekli yapalım. Kenarlarda sepet görüntüsü oluşturabilmek için yanyana aralıklı olarak düz çubuklar çizelim. Sıkma torbamızın ucuna en geniş ucumuzu takalım. En üstten başlayarak her iki çubuktan sadece birinin üzerine gelecek şekilde yatay olarak krema sıkalım. Bir alttaki sıraya geçtiğimizde bu işlemi bir yandaki çubuktan olacak şekilde devam ettirelim. Pastamızı hazırladığımız güller ve boncuk şekerler ile süsleyelim. Bir çay süzgecine pudra şekerini koyup pastamızın üzerine serpiştirelim.
Sizler pastanızı dilediğiniz gibi süsleyebilirisiniz
******************************************************************************



SÜTLÜ BÖREK VE TAVUKLU BÖREK
Hayat yemekle baslar zaten. Dogarsin yersin, buyumek icin yersin, kilo almak icin yersin hatta kilo vermek icin bile yersin. Hele birde tadina doyum olmayan Turk mutfagina sahipsen ... Evleninceye kadar mutfağa girmeyen ben bile Turk mutfaginin essiz lezzeti karsinda fazla direnememistim. Artik yemek yapmak ve yaptıklarımı yemek hayatimin odak noktasi olmustu. Boylece tarifler geldi, yaptım, ben gelistim, tarifler daha güzelleşti derken artik bende aşci oldum. Yapmayi da yemeyi de cok sevdigim 2 lezzeti sizlerle paylasmak istedim. Begeneceginizi umut ediyorum...

SÜTLÜ BÖREK


Malzemeler

Hamuru Icin
2 kasik tereyagi
1 cay kasigi zeytinyagi
1 yumurta sarisi
1 su bardagi su
Aldigi kadar bugday unu
***Ben hazir baklavalik yufkalardan kullaniyorum.

Muhallebisi Icin

4 yumurta sarisi
7 su bardagi sut
3 kasik tereyagi
1,5 su bardagi seker
1,5 kahve fincani nisasta
1,5 kahve fincani pirinc unu
1 tutam karabiber
1 bardak su
Tuz
Surubu Icin
1.5 su bardagi seker
1.5 su bardagi su

Uzeri Icin

Antep fistigi
Tereyagi

YAPILISI

Hamurun Yapilisi: Bir su bardagi su, iki kasik tereyagi, bir yumurta sarisi, bir cay kasigi zeytinyagi ve 2 yemek kasigi tereyagi, aldigi kadar un ekleyerek yogurun. 12 esit bezeye yapin.

Muhallebinin Yapılısı: Sut ve sekeri iyice kaynatin. Kaynadiktan sonra icine bir tutam tuz atin. Ayri bir kapta pirinc unu ve nisasta, dort yumurta sarisi, bir bardak su ile mikser yardimiyla iyice cirpin. Kaynamakta olan sute yavas yavas ilave ederek karistirin. Muhallebi pistikten sonra bir tutam karabiber ekleyin.

Boregin Yapilisi: 3 tane bezeyi, baklava yufkasi gibi ince ince acin ve her katina tereyagi surerek,ust uste dizin. Onceden hazirladiginiz soguk muhallebinin yarisini uzerine dokup, rulo seklinde sarin. Diger yufkalarada ayni islemi uygulayip, rulo seklinde sarin ve yaglanmis tepsiye dizin.

Yufkalari 4-5 parmak genisliginde kesin ve uzerine kizgin tereyagi gezdirip, onceden isitilmis firinda, hafif pembelesene kadar pisirin.
Su ve sekerle hazirlanan surubu iyice kaynatin ve sogutun. Firindan cikan boreginizin uzerine dokun. Antep fistigi ile susleyip, servis yapin. AFIYET OLSUN

TAVUKLU BÖREK


Malzemeler
1/2 kg. Haslanmis Tavuk Et
1 kg. Yufka
2 Orta Boy Sogan
Karabiber
Kirmizi Pul Biber
Sivi Yag
1 Yumurta
1 Su Bardagi Sut
1,5 Su Bardagi Su
Tuz

Yapilisi:

Haslanmis tavuk etini kucuk kucuk dograyin. Soganlari kup kup dograyip, biraz sivi yagla kavurun ve dogradiginiz tavuk etlerini ilave edip, kisik ateste kavurmaya devam edin. Tavuk etini 15-20 dakika kadar kisik ateste kavurduktan sonra baharatlarini ve tuzunu ilave edip, altini kapatin. Sut, yumurtanin beyazi, su, tuz ve birada sivi yag ekliyerek, boregin harcini hazirlayin. Yufkalari serip, harci surun. Yufkayi 4 esit parcaya boylamasina kesin. Kestiginiz yufkalarida ortadan ikiye kesin. Tavuklu harci koyup, bohca seklinde katlayin ve yagli kagit serili firin tepsisine dizin. Bohcalarin uzerine kalan yumurta sarisini surun ve 200 derecede, uzeri kizarana kadar pisirin. Sicakken servis yapin. AFIYET OLSUN


********************************************************************************************

HAZIRLAYAN: Evcilik Lezzetler (Burcu)

ÜZÜMLÜ MISIR UNLU KEK



Malzemeler:

3 Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Yoğurt
½ Su Bardağı Süt
½ Su Bardağı Sıvıyağ
1,5 Su Bardağı Mısır Unu
2 Su Bardağı Un
½ Su Bardağı İnce Ceviz İçi
½ Su Bardağı Kuru Üzüm (una bulanmış)
1 Paket Vanilya
1,5 Çay Kaşığı Karbonat

Yapılışı:
Yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana dek mikserle karıştırılır. Diğer sıvı malzemeler de eklenerek mikserle karıştırılır. Katı malzemeler ayrı bir kapta harmanlanır. Sıvı karışıma tahta kaşıkla eklenir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Not:Tüm malzemeler oda ısısında olmalı.



********************************************************************************************************
HAZIRLAYAN: Yanya-evenez (Selen)

NESCAFE’Lİ BUZLUK PASTASI

Yaz geldi de geçiyor bile. Okul zamanlarımı düşündüğümde yaz günlerinden hatırladığım en keyifli şey akşamüzeri denizden gelince hoş bir sohbet eşliğinde içtiğimiz çaylar ve yanında yediklerimizdi. En çok da simit – peynir ve bisküvi menüsünü severdim. Yaz tatilinde anneannem denizden dönmemi bekler, ben gelir gelmez çayı demlerdi. Duştan çıkar çıkmaz balkonda her şey hazır olurdu ve keyfe başlardık. Okul yıllarını üç aylık yaz tatillerinden dolayı da çok özlüyorum. O yaşlardayken insan öğrenciliğin ve rahatlığın tadını bilemiyor, yaş ilerleyince de ancak o günleri özlemle anmakla yetiniyor. Eğer siz hala yazın bol vakti olup da deniz dönüşü çay keyfi yapabilenlerdenseniz ne mutlu size.
Bu sayıdaki tarifim tam yaza uygun. Tatilciyseniz de çalışıyorsanız da vereceğim tarifi çok beğeneceğinize inanıyorum. Neden derseniz: Öncelikle tarif çok basit ve hızlı şekilde uygulanabiliyor. Ayrıca özellikle yaz sıcaklarında serin bir alternatif olduğundan tercih edilebilir. Bir de sofralarınızı süslemesi var tabi ki. Sunumu için de iki farklı alternatif sunacağım.



Malzemeler:

2 tatlı kaşığı nescafe (silme kaşık)
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
½ paket petibör bisküvi
½ paket kakolu bisküvi
½ su bardağı dövülmüş ceviz

Sosu için;
1 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:
Nescafe, süt ve toz krem şantiyi mikserle önce düşük sonra yüksek hızda 2–3 dakika çırpın. İçine kırdığınız bisküvileri ve dövülmüş cevizi de ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı isterseniz 20X30 dikdörtgen borcama isterseniz de içine yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak bir salata kasesine dökün ve buzluğa koyun.
Servis yapmadan önce tüm sos malzemelerini karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında biraz daha pişirip soğumaya bırakın. Soğurken aralıklarla karıştırmayı ihmal etmeyin. Dikdörtgen kapta hazırladığınız buzluk pastanızı dışarıda biraz beklettikten sonra dilimleyip üzerine çikolata sosunu dökerek servis yapabilirsiniz. Eğer salata kasesinde hazırladıysanız bir tabağa ters çevirin ve tamamına çikolata sos akıtarak süsleyin, dilimleyerek servis yapın. Evde hazır çikolata sosunuz varsa onu da kullanabilirsiniz.

Umarım bu pratik ve lezzetli pasta çay saatlerinizi süsler, beğenileri toplarsınız ve herkese de tarifini verirsiniz. Herkese sevgiler


*********************************************************************************************************

HAZIRLAYAN: Muhteremleafiyet (Muhterem)

PUDİNG SOSLU KEK


Malzemeler;

4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı meyve şekeri,
3-3,5 bardak un.

Üzeri için;
1 paket vanilyalı puding,
1 tablet beyaz çikolata,
Yarım paket Dr. Oetker meyveli sos.

Yapılışı;
Oda ısısı sıcaklığında ki yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
İçine yoğurt, sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
Önceden ıslattığınız 1 çay bardağı meyve şekerini süzerek ilave edip, karıştırın.
Kare Borcam veya kek kalıbınızı margarinle iyice yağlayıp, un serpin.
Kek hamurunu, kalıba boşaltıp, önceden ısıttığınız fırında düşük ayarda ağır ağır pişirin.
Üzerinin yapılışı;
Pudingi üzerinde ki tarife göre pişirin, sıcakken içine 1 tablet beyaz çikolata atıp, eritin.
Pişen ve fırından çıkan soğumuş kekin üzerine, karıştırarak soğuttuğunuz sosu dökün.
Üzerine Dr. Oetker'in meyveli sosundan pişirip, dökebilirsiniz.


**********************************************************************************************

HAZIRLAYAN: Huysuzun Dünyası (Huysuz)

HAVUÇLU KEK

Yemek yapma tutkunluğum daha 14 yaşlarındayken başladı. Harçlığımı biriktirir, yemek dergileri ve yemek malzemeleri alıp atıverirdim kendimi mutfağa. Bu ilgime saygı duyan bir annem olduğu için istediğim gibi talan ederdim mutfağını.

Yemek yapmaktan çok, yemek yedirmeye tutkun biriyim ben. Yaparken yeterince doyan, yapılanı sevdiklerimle paylaşmaktan müthiş keyif alan biri…

Bir dönem yalnızca TV’deki yemek programlarına takılan, düzenli olarak yemek dergileri alan biri olarak yemek yapma konusunda yeterince geliştirmiştim kendimi. Zamanla yaşam tarzım değiştikçe, araya okul ve iş sorumluluğu girdikçe mutfaktan uzaklaşmak durumunda kalan biri oldum. Şimdilerde yalnızca çok sevdiğim dostlarımı evimde ağırlarken mutfağa girebilen biriyim. Çay sohbetlerinde ya da arkadaş ziyaretlerinde yapmayı tercih ettiğim en favori keklerimden biri olan “ havuçlu kek “ tarifini sizlere sunmayı tercih ettim. Bugüne kadar tadıp ta beğenmeyen hiç kimse hemen hemen yok gibi…




Malzemeler:

3 yumurta
1 bardak toz şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak havuç rendesi
1 bardak iri dövülmüş ceviz
1 adet elma rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1tatlı kaşığı tarçın ( isteğe göre 2 tatlı kaşığı da olabilir )
2 bardak elenmiş un

Yumurtalar geniş bir kaba kırılıp, üzerine şeker ilave edildikten sonra krema haline gelinceye kadar çırpılır. Ne kadar iyi çırpılırsa kekin kabarması da o kadar iyi olacak demektir. Sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edilir. Daha sonra sırasıyla tarçın, ceviz, havuç ile elma rendesi, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilir. Kaşık yardımı ile iyice karıştırılıp malzemeler birbirine yedirilir. Karıştırma işi sona erdikten sonra yağlanmış kek kalıbına dökülerek 175 derecelik fırına sürülür. İlk 30 dakika fırın kapağı hiçbir şekilde açılmadan pişirilir. Daha sonra kek kontrol edilip 20 dakika daha fırında pişirilmeye devam edilir. Kekimiz kalıptan çıkarılıp soğutulduktan sonra servise hazır demektir.

Bu arada içine havuç elma gibi meyvelerin katıldığı keklerin kalıbından çıkarılması konusunda sorun yaşayan kişiler için küçük bir tavsiye; kek kalıbınızı yağladıktan sonra içine her yerine gelebilecek şekilde toz şeker serpiştirin. Birde havuç ve elma rendesini malzemeye katmadan önce iyice suyunu sıkın ve bir tutam un serpiştirip una buladıktan sonra malzemeye ilave edin. Bu şekilde kek kalıba yapışmadan çok daha kolay çıkarılacaktır.

Afiyet olsun…

***********************************************************************************





16 yorum:

NiNo dedi ki...

Allllaaahhh benim mekana geldik bayiliyorum cay faslina :D kekler pastalar muthis olmuslar kizlar hangini yesem aceba :D ellerinize saglik sevgiler

Adsız dedi ki...

Yaaa hepsi çok güzel... Sabah sabah bu yapılırmı bize...

Adsız dedi ki...

dergi bu ay süper olmuş kızlar, dopdolu bayıldım. Herkesin ellerine sağlık. Özellikle seleniko un pastasını hemen bu akşam yapacağım. Sevgiler.

pervin dedi ki...

keklerin hepsi ayrı ayrı güzel ellerinize sağlık benim hemen mutfa gitmem lazım gördügüm bazı şeyleri yapmam gerek sevgiler

Adsız dedi ki...

NE KADAR GÜZEL VE ÖZENLE HAZIRLANMIŞ TARİFLER.HERKESİN ELİNE SAĞLIK.BİZEDE AFİYET OLSUN...

http://maviveportakal.blogcu.com/

Baharcicegi dedi ki...

derginiz cok güzel,zerrin ve esra emeginize saglik.kekler birbirinden nefis hazirlayan arkadaslarin eline saglik.Büyük bir keyifle gezinti yaptim basarilarinizin devamini dilerim.
www.baharcicegi.blogspot.com/

hanimiş dedi ki...

Herkesin ellerine emeğine sağlık ama benim esas lafım Esra'ya.. Doğumgünün kutlu olsun. Ayrıca pastanın tadı konusunda zaten şüphem yok da görüntüsünü neden beğenmedim anlamadım. Gayet güzel ve hoş bir pasta olmuş ellerine sağlık.
Işıl

Adsız dedi ki...

merhaba esra ve zerrin
sizi bu güzel çalışmanızdan dolayı kutluyorum inanın cesaretinize ve başarınıza hayranım ikinizinde emeğine sağlık
tarif gönderen bütün arkadaşların da ellerine sağlık
sevgiler
nagehan

bir demet feslegen dedi ki...

Merhaba
Dergi harika, emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Sevgiler

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Esra ve Zerrin öncelikle çok teşekkür ederiz bu güzel çalışmanızdan dolayı. Sadece bir post hazırlamak bile bu kadar yorucu olurken koca bir dergi hazırlamak gerçekten çok çok zor olmalı... Bir gün sanalların gerçeğe dönüşmesini diliyorum....

Işılcığım yorumunu görünce çok sevindim inan. Ama ben hatalarımı biliyorum en kısa zamanda bir Bake Shop turu yapacağım, umarım tanışırız ;)
Sevgilerimle,
Esra

Tuba dedi ki...

Dergi icin tekrar tebrik ediyorum arkadaslar. Cok ozverili bir calisma olmus. Izninizle kucuk bir duzeltme yapmak istiyorum. Laz boregi, Bati Karadeniz'e ozgu bir tatlidir ve bu sekilde sulu sulu olmaz. Lutfen adini sutlu borek olarak degistirelim veya da Kuzine veya Damak Tadi arkadaslarimizin bloglarindan gercek tarifini ogrenelim. Tekrar kolay gelsin, sevgilerle,

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşlar, ellerinize sağlık, hepiniz de harikasınız, tariflerinizin hepsi de birbirinden güzel, mutlaka çay saatlerim için yararlanacağım, paylaşımlarınız için çok teşekkürler... Tabii sevgili Zerrin ve Esracıma da bu güzel çalışmaları için teşekkürler, başarılar...Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Nihan Hanima LAZ boregi hakkinda:
oncelikle ellerinize saglik, cok guzel tarifler hazirlamissiniz. Laz boreginde hamurunu hazir baklavalik yufkadan hazirladiginizda 500gr. paketlerimi kullaniyorsunuz? ve kullanirken yine katlari 3 kat yaglanmis yufkadanmi sariliyor? bilgilendirirseniz sevinirim. Tesekkurler

NiNo dedi ki...

sevgili aysenur burada yani benim bulundugum yerde 1 kg luk paketler var ben onlarla yapiyorum. ve sizinde yazdiginiz gibi her kati yagliyosunuz hazir yufkadada. ust uste koyuyorsunuz ve muhallebiyi koyup sariyorsunuz. begendiginize sevindim umarim dener ve begenirsiniz sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Nihan hanım,
Yaptığınız sütlü tatlı çok nefis görünüyor ellerinize sağlık.Ben Trabzon'luyum ve bizim buralarda böyle Laz böreği yok ve ben hiç görmedim.Lütfen yöremizin tatlısını bu şekilde sunmayınız.Hem tatlımıza hem bizlere saygısızlık olur.Siz en iyisi sütlü tatlı olarak adını değiştirin.Kaç yıllık tatlımızı birden bire kendi fikrinizce değiştiremezsiniz.Eğer yaparım dersenizde böyle olumsuz yorumlar sizi üzer.

Hakiki laz böreğinin tarifini şerbetli ve şerbetsiz olarak bloğlardan bulabilirsiniz.
google dan aradığınızda www.bizimkuzine.blogspot.com ve www.rize.gov.tr ve www.damak-tad.blogspot.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin lütfen!

Hoşçakalın.

NiNo dedi ki...

Sutlu laz boregine yorum yazan arkadaslara........

COK KIBARSINIZ (!)

SIZ HIC HATA YAPMAZSINIZ BRAVO ALKISLIYORUM(!!)