29 Ağustos 2007 Çarşamba

ETKİNLİKTEN KEVGİRDE KALANLAR

Ağustos ayı etkinliğimizin evsahibi Lezizeydi. Seçilen konu Kahvaltıydı. Kahvaltı hepimiz için olmassa olmaz bir en önemli öğündür. Yapılan güzel bir kahvaltı insanın mutluluk hormonlarını harekete geçirir. Güne güzel başlamanızı sağlar. Cemal Sürreya'nın Kahvaltı şiirinde dediği gibi: "Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı "

Bu ayki etkinlikteki tüm tatlar birbirinden güzel. Lezizenin sayfasından hepsini teker teker inceleyebilirsiniz. İşte bazı örnekler.



Kahvaltıda reçel vazgeçilmez tatlardan biridir. Cincinsfikirli arkadaşımız domates reçeli ile etkinliğe katılmış. Domates reçeli ilginç bir lezzet olmalı. Domates reçeli ve diğer tarifleri için mutlaka ziyaret ediniz.





Defne kendini en tembel etkinlik katılımcısı ilan etmiş. Ama tembel bir insanın yapabileceği bir lezzet değil bu çiçekler. :) Defne'nin sitesinde birbirinden güzel tarifler sizleri bekliyor. Kahvaltı alternatifi hem güzel, hem çok partik.




Çilekli demişki "krep muz ister" . Krep ile muz birbirine çok yakışmış. Hemde baştan çıkarıcı bir görüntü oluşturmuş. Üzerine damlatılan bal işlemeleri olmuş. Çileklinin kahvaltı önerisi hem pratik, hem lezzetli, hem de baştan çıkarıcı. Diğer kahvaltılık önerilerinide blogunda görebilirsiniz.


Mutfakta Zen'i tanımayınız yoktur sanırım. Klasik , kahvaltıda vazgeçemediğimiz bir lezzet olan Sİmit ile katılmış Kahvaltı etkinliğine. Görür görmez bizim ağzımı sulandı. Yorum size kalmış. :) Yanına bir çay nefis olmaz mı?



Kitchen O'clock var sırada. Nilay bize birbirinden güzel tarifler hazırlamış. En güzelide pastahanelerde satılan püsküllü poğaçalar. Sunumuda bir o kadar güzel. Tariflere bir göz atın ...





4 yorum:

NiNo dedi ki...

arkadaslar hepinizin sayfasindan takip etmistim kahvalti etkinligindeki marifetlerinizi bir kez daha ellerinize saglik demek istedim harika kahvaltiliklar tamda kahvalti zamanim :( ama ben rejimdeyim :D

Adsız dedi ki...

LEZİZEDE BUNLARI TEK TEK OKUMUŞTUM.EN GÜZELLERİNDEN SEÇMİŞSİNİZ.
http://maviveportakal.blogcu.com/

Yelda Özyurt dedi ki...

Derginizde yer almaktan onur duydum, tesekkurler...
Hersey cok guzel, emeginize saglik...

Tijen dedi ki...

Sevgili Esra ve Zerrin,
Bu basit tarife en beğendikleriniz arasında yer verdiğiniz için teşekkürler. Dergi için ve tüm emekleriniz için ellerinize sağlık.