24 Eylül 2007 Pazartesi

ÇAY SAATİ ÖNERİLERİ

HAZIRLAYAN: Selen

Herkese merhaba,
Ramazan ayının sonuna yaklaşıyoruz. Sayılı gün kaldı iftar keyfinin bitmesine... Sonrasında da bayramın, ev ziyaretlerinin keyfine varacağız. Ramazan boyunca sofralarımızda ve bayramlarda ikram olarak tatlılar vazgeçilmezdir. Her ne kadar bayramların en bilindik lezzeti baklava olsa da size iki ilave tatlı önermek istiyorum. Tarifler, baklavayı evde yapamayanlar ve hazır almak istemeyenler için, ister iftar sofralarınızı süslesin, isterseniz de bayramda damak tadınızı şenlendirsin.

İki tarifi de biraz tesadüf biraz da bilerek yoğurtlu olarak seçtim. Yoğurt, süt ürünleri içinde en sevdiğim tattır. Sabah, öğle, akşam – her öğünde olmazsa olmazımdır. Yoğurdu peynir ve süt takip eder. Kevgir’in bu sayısındaki iki tatlımızda da yoğurdu kullanacağız. İlk tatlımız her çeşidi bloglarda yayınlanmış olan pudingli kurabiyelere rakip pudingli yoğurt tatlısı, ikincisi ise buzluklarınızdaki vişneleri değerlendirmenize de yarayacak vişneli yoğurt tatlısı. Vişne yerine böğürtlen, ahududu da kullanabilirsiniz.

PUDİNGLİ YOĞURT TATLISI

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
250 gr margarin (dışarıda bekletilip yumuşamış)
2 kaşık un
1 paket kabartma tozu
1 paket Dr Oetker vanilyalı puding
750 gr süzme yoğurt

Yapılışı:Malzemeleri yukarıdaki sırayla yavaş yavaş karıştırın. Yavaş karıştırarak sulanmasını önlemiş oluyorsunuz. Karışımı yağladığınız kelepçeli kalıba dökün. 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. İçi biraz yumuşak ve sulu kalacaktır. Ilınınca buzdolabına koyun ve servis yapana kadar bekletin. Cheesecake tadında bir lezzetle karşılaşacaksınız. Fırında pişerken o kadar güzel kabarıyor ki görüntüye doyamayacaksınız. Yapımı çok kolay, pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı. Üzerine vişne reçeli ya da çikolata sosu dökerek servis yapabilirsiniz.

VİŞNELİ YOĞURT TATLISI

İkinci lezzetimiz ise vişneli yoğurt tatlısı: bu tatlımız da revani gibi şuruplu ve yumuşak bir tatlı oluyor.

Malzemeler:
1 su bardağı süzme yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
60 gr tereyağı
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
300 gr donmuş vişne

Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
3 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Yoğurdu bir kapta krema haline gelene kadar çırpın. Pudra şekeri, yumurta, kıyılmış tereyağı ve unu ilave edin ve en düşük hızda karıştırmaya devam edin. Karbonatı da ekleyin. Son olarak da vişneleri ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlanmış fırın kabına (tercihen metal kalıp) 2 parmak yüksekliğinde dökün ve 175 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ben borcamda yaptım ama varsa köşeli metal/teflon kabı tercih edin. Tabanı daha güzel kızaracaktır. Keki fırından çıkarmaya yakın, şurubu 10 dakika boyunca kaynatın. Fırından çıkardığınız keke kepçe yardımıyla şurubu yedirin. Kare ya da baklava şeklinde keserek servis yapın.

Afiyet olsun


------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLAYAN: Yemeğimle (Seval)



PEYNIRLI GÜL BÖREGIMALZEMELER:

*3 tane yufka
*1 kase süt ve sivi yag karisimi
*100 gr beyaz peynir ve yarim demet maydonoz
*1 yumurta sarisi
*cörek otu

YAPILISI:Yufkanin biri alinarak tezgahin üzerine serilir üzerine süt ve sivi yag karisimindan fircayla islanmadik yer kalmayacak sekilde sürülür ve yufka ortadan 2 ye kesilir,düz kenarina peynir ve maydonozlu harc konularak rulo yapilir ve bir kenari ice kivrilarak sarilir eger kenari acilirsa 1 kürdani 2 ye kirip acilan uca tutturabilirsiniz ama sonradan icinde unutmamak sartiyla :)) tüm yufkalar bu sekilde sarildiktan sonra yagli kagit serilmis tepsiye dizilir üzerlerine 1 yumurta sarisi sürülerek cörek otu serpilir ve öceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarana dek pisirilir.

------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLAYAN: Lale'den Seçmeler (Lale)

Önemli günlerde listemize eklenen ilk yiyecek pastadır. Pastasız davet düşünemeyiz hiç.
Fransa’da devrimden önce pasta, sadece imtiyazlı ve asil kişilere yapılırmış. Devrimden sonra bir ticaret olarak gelişmiş. Yani bugün vazgeçilmezimiz olan pasta, Fransız Devriminin bir armağanı bizlere. Ama şöyle okkalı bir pasta yapmak her yiğidin harcı da değilmiş. Neredeyse bir sanat gibi gelişmiş. Tabi o günlerden bugünlere gelene kadar, teknoloji geliştikçe pastacılık da çok yollar kat edilmiş.“Teknoloji insanlık adına gelişiyor” diyorlarsa da, teknolojinin gıdalarımızı olumsuz etkilediği kabul edilen bir gerçek. Raf ömrünü uzatmak, ticari kaygılar gütmek v.b. nedenlerle en önemli günlerimizin vazgeçilmezi olan pastalarımızı da yiyemez olduk çoğu kez.

Artık çoğumuz evde pasta yapmaya da başladık. Hem daha sağlıklı olduğunu düşündük, hem de en mutlu anlarımızın vazgeçilmezine emeğimizi katmak istedik. Kendi adıma konuşmak gerekirse; en büyük hobim oldu pasta yapmak. Bana göre; insanların mutlu günlerine bir katkıda bulunmak, tatminlerin en güzeli.

Sevgili Zerrin bir pasta tarifi isteyince, istedim ki zamanı kısıtlı olanların bile yapabileceği bir pasta olsun. Hatta çalışan ya da çocuklu annelerimizi düşünerek, kendi emekleriyle mutlu günlerini daha da güzelleştirsinler istedim.

Malzemeler ve aletler her evde bulunan Pratik Muzlu Pasta Tarifi vermek istedim.

Malzemeler :

Pandispanya için;
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un (Elenmiş)
- ½ su bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı bal (Pandispanyayı ıslatmak için)

Yapılışı :

Yumurta akları, sarılarından ayrılıp köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır. Yavaş yavaş toz şeker eklenir ve şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Daha sonra yumurta sarıları ve vanilin eklenip, mikserin düşük hızı ile 2 dakika karıştırılır. Karışıma un, nişasta ve kabartma tozu eklenip el çırpıcısı ile karıştırılır. Mümkün olduğunca yumurta karışımını söndürmeden Altan üste doğru karıştırılır. En son damla çikolata eklenir ve karıştırılır. Yuvarlak kelepçeli kalıp yağlanır ve karışım dökülüp, önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. Piştiğinden emin olmak için bir kürdanla kontrol edilir. Pandispanya bir gün dolapta bekletilir.

İç Krema :

- 1 paket labne peynir
- 1 paket krema
- 300 gr. beyaz kuvertür çikolata
- 1 adet muz (Dilimlenmiş)
- Katların arasına koymak için 1 adet muz

Krema bir kapta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılır ve ocaktan alınır. İçine parçalanmış beyaz çikolata eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Daha sonra labne peynir ve dilimlenmiş muz eklenir, mikserle çırpılır. Oda sıcaklığın da soğutulur.

Dış Krema :

- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 100 gr. beyaz kuvertür çikolata (Rendelenmiş)

Toz kremşantinin üzerine soğuk süt dökülür ve mikserle karıştırılır.

Pastanın Yapılışı :

Pişen pandispanya iple ya da bıçak yardımı ile üç parçaya kesilir.

Katlara yumuşatmak için sıcak su ve bal karıştırılıp, fırça yardımı ile sürülür.
Hazırlana iç krema katlara spatula ile sürülür ve dilimlenmiş muz dizilir.


Daha sonra dış krema pastanın etrafına sürülüp, rendelenmiş beyaz çikolata ile kaplanır.
Üzeri Arjantin boncukları ile süslenir. (Ya da evinizde olan herhangi bir pasta süs malzemesi)
Afiyet Olsun


------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLAYAN: Damak Tadı (GÜL)

HAŞHAŞLI KEK


MALZEMELER:

3 yumurta
100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1/3 çay bardağı sıvıyağ
minicik tuz
1/2 krema (250 ml'lik kutulardan)
1/3 çay bardağı iri çekilmiş fındık
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı limon
1 tatlı kaşığı vanilya özötü
2 yemek kaşığı kiraz suyu (dileyenler koymayabilirler)


HAZIRLANIŞI:
Un bir kaba elenip,kabartma tozu ve haşhaş tohumları eklenip karışır.Tereyağ,şeker,krema iyice çırpılır.Yumurtalar teker teker çırpılıp bu karışıma yedirilir.Sıvıyağ,limon suyu,fındık,vanilya,kiraz suyu eklenip tekrar çırpılır.Arkasından un eklenip düşük ayarda çırpılıp yağlı kağıt serilmiş uzun kek kalıbına dökülüp,175 c de yaklaşık 35-40 dk pişirilir.Üzerine kiraz reçeleiniz varsa onun suyundan fırça yardımı ile sürülür.Ben reçel sürme işlemini gerçekleştiremeden işe gittim.Fakat reçelimi yanıma almayı da unutmamıştım.Afiyetler olsun arkadaşlar..))

-----------------------------------------------------------------------------------------------HAZIRLAYAN: Hilal

Merhabalar;Öncelikle şunu söylemeliyim ki “Kevgir’e “ konuk olmak benim için büyük bir mutluluk.Sevgili Esra ve Zerrin’in emeğine yüreğine sağlık.Acaba ne yapsam ne yapsam diye düşünürken daha önce yapmadığım bir lezzet olan incirli ıslak keki “Kevgir” için denedim.Sonuç harikaydı biz çok beğendik umarım sizde beğenirisiniz,sevgiler….


İNCİRLİ ISLAK KEK

keki icin

*8 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
*1 su bardağı ceviz içi
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*3 yumurta
* 1tatlı kaşığı kabartma tozu
şerbeti için gerekli malzemeler
· 1,5 su bardağı su
· 1 yemek kaşığı çikolata sos
· yarım su bardağı toz şeker
· muhallebisi için gerekli malzeme
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1lt süt
*5 yemek kaşığı toz şeker
*inmeye yakın 25 gr tereyağı
*piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
*damla sakızı
HAZIRLANIŞI:

*Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip (inciri una bulayıp ekleyin ki çökmesin)dikdörtgen bir kalıba dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).

*Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.

*Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın. *Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.Üzerini ceviz kırığı ile süsleyin.Afiyet olsun….
------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLAYAN:ALLACARTE-NESLOS(NESLİHAN)

KAVUNLU CHEESECAKE VE DAMLA SAKIZLI, BADEMLİ UN KURABİYESİ
Esra’dan mail alınca inanılmaz heyecanlandım, Kevgir’le ilgili olduğunu anladım ama konuyu tahmin etmem mümkün değildi. Kevgir’de Zerrin ve Esra’nın yaptıkları işi takdirle takip ediyorum. Bu sayıda benim tarifleriminde yayınlanacak olmasından dolayı çok mutluyum.

Esra çay saati bölümü için bir şeyler hazırlayıp, hazırlayamayacağımı sordu, tabiî ki evet dedim, ama ne yaparım diye düşünürken, eşim “bir cheesecake yaparsın, bir de kurabiye” dedi ve sorum cevaplanmış oldu. Cheesecake’i değişik yapmalıyım dedim ve kavunlusunu denemeye karar verdim, sonuçla karşınızdayım. Diğer tarifim ise hepimiz sevdiği un kurabiyesinin damla sakızı ile lezzetlendirilmiş hali, tabi biraz da süslendi.

Un kurabiyesi… Ağızda dağılan bu lezzet çoğumuzun vazgeçilmezlerinden. Sık sık yaptığım bu lezzeti biraz farklılaştırmak istedim, damla sakızının aromasının çok yakışacağını düşündüm ve kurabiyenin tadına baktığımda yanılmadığımı anladım. Eğer damla sakızı sevmiyorsanız, limon kabuğu rendesi ile denemenizi önerebilirim.

Malzemeler:

-200 gr tereyağ
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 yumurta akı
-2 küçük parça damla sakızı
-4,5 çay bardağı un
Yapılışı:

Öncelikle tereyağımızı eritiyoruz ve hafifçe kaynayınca ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz. Damla sakızını iyice döverek toz haline getiriyoruz, dövülünce yaklaşık olarak yarım çay kaşığı kadar olacak. Tereyağımızı tekrar donmaya başlayınca yoğurma kabımıza alıp, pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz, bu işlemi mikser ile yapabiliriz. Sonra dövülmüş damla sakızı ve yumurta akını ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. Unumuzu eklrken yoğurmaya başlıyoruz. Unu bardak bardak eklemekte fayda var çünkü hamurların toparlanması malzeme miktarından veya ortam ısısından dolayı farklılık gösterir. Benim hamurum 4,5 bardak unla toparlandı, bu ölçü sizler için referans olabilir. Hamurumuz hazır olunca yarım saat kadar dinlendiriyoruz ve sonra şekillendirerek, önceden ısıtılmış 160 derece fırında, beyaz kalacak şekilde 10-12 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeleri 2 farklı şekilde hazırladım, çiçek şeklinde ve sandviç şeklinde. Çiçek şeklinde olanların yapım aşamasını aşağıdaki fotoğraftan görebilirsiniz.


3 adet küçük yuvarlağı yarılarına gelecek şekilde üst üste koydum ve sonra rulo yaparak, ortadan ikiye kestim, en son ortalarına badem koydum. Rulo yaparken hamurda çatlama ve ayrılmalar olabilir, elinizle düzeltebilirisiniz. Sandviç şeklinde olanları ise yuvarlak açıp, ortalarına badem koyup, kapatarak hazırladım. Eğer çiçek yapmak zahmetli uğraşamam derseniz, sandviç şeklinde veya klasik yuvarlak şekilde de yapabilirsiniz. Son olarak kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpiştirip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

KAVUNLU CHESEECAKE

Kavunlu cheesecake de olurmu demeyin, oluyormuş denedim ve tadını çok beğendik, zaten kavun ve peynir rakının vazgeçilmez ikilisi değil midir?

Cheesecake yapmayı da yemeyi de çok seviyorum, pek çok çeşidini de denedim, kavunlu şimdiye kadar yaptıklarım arasında dokusu en güzel olan oldu. Kavun tadı çok yoğun değildi, tekrar yaptığımda miktarını arttırmayı düşünüyorum, sizlere de öyle tavsiye ederim. Kavun püresini hazırlamak için, kavunu kesip, hafifçe ezdim ve 1 saat kadar süzgeçte bekletip, süzdürdüm. Orta boy bir kavunun yarısından 1 su bardağı püre çıktı, siz de bu ölçüye göre hazırlayabilirsiniz. Kavun sevmeyenlerdenseniz, aynı tarifi, limon, portakal, çilek, vişne, çikolata, balkabağı, kestane gibi tatlarla da uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:

-400 gr. Krem peynir
-3/4 bardak toz şeker
-4 tatlı kaşığı mısır nişastası
-2 adet yumurta+1 yumurta sarısı
-1 su bardağı krema
-1 su bardağı kavun püresi
-1 paket yulaflı bisküvi
-60 gr tereyağı

Yapılışı:

Öncelikle cheesecake'in bisküvi tabanını hazırlıyoruz. Bisküvileri mutfak robotunda ya da döverek kırıntı haline getiriyoruz ve erittiğimiz tereyağı ile iyice karıştırıyoruz. Kalıbının kenarlarını fırça yardımıyla yağlayıp, tabanına pişirme kağıdı yerleştiriyoruz. (Ben 18 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım, daha büyük kalıp kullanacaksanız, malzeme miktarını arttırabilirsiniz) Bisküvi karışımını kek kalıbının tabanına boşaltıp, her tarafta eşit yüksekliğe gelecek şekilde bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Karıştırma kabımıza krem peyniri, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyip mikser ile çırparak kalın bir krema kıvamına getiriyoruz ama çok fazla çırpmamaya özen gösteriyoruz. Yumurtaları ve yumurta sarısını birer birer bu karışımın içine ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken şey, yine çok fazla çırpmamak, aksi halde kekimizin üstünde pişerken çatlaklar oluşabilir. Son olarak kremayı ve kavun püresini bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine döküyoruz. Önceden 175 derece ısıya getirdiğimiz fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirip, 10 dakika dolunca fırının ısısını 90 dereceye düşürüyoruz ve bu düşük ısıda yaklaşık 60-70 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Kekin tam ortası ıslak veya parlak değilse pişmiş demektir. Cheesecake'miz oda ısısına gelinceye kadar fırın kapağına tahta bir kaşık sıkıştırarak bekletiyoruz, sonra buzdolabına koyup, üstünü kapatmaksızın bir gece dinlendiriyoruz. Cheesecake ile ilgili bir püf noktada bekledikçe tadının yerleşip, lezzetinin artması. Afiyet olsun...

HAZIRLAYAN: YEŞİLKİVİ(SEÇİL)

ÇİKOLATALI KURABİYE VE COCO KEK
nurtopu gibi dergimiz kevgir için pişirdiğim iki tarifi hazırlamak ve bunu sizlerle paylaşmak benim için büyük keyif oldu doğrusu...kutluyorum sevgili esra'yı ve zerrin'i böylesine bir çalışmaya imza attıkları için...kevgir'in zamanla çok daha güzelleşeceğine ve gelişeceğine inancım sonsuz...

çikolatalı kurabiye:
MALZEMELER:
250 gr margarin2,5 su bardağı un5 yemek kaşığı pudra şekeri1 su bardağı iri kıyılmış ceviz1 pkt vanilya200 gr sütsüz –bitter çikolata3 yemek kaşığı hindistancevizi

YAPILIŞI:
Margarinden bir kaşık ayrılır ve kalanı pudra şekeri ile karıştırılır. Ceviz de ilave edilir. ardından çikolata ve hindistancevizi hariç tüm malzeme ilave edilir. Hamur hazırlanır. Yuvarlak toplar yapılıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Pişmeye bırakılır. Bu arada ayırdığımız bir kaşık margarin ve bitter çikolata benmari usulde (bir kap yarı yarıya kadar sıcak su ile doldurulur ve gerekiyorsa ağır ateş üzerine oturtularak suyun sıcaklığının sürekliliği sağlanır. Bu kabın içine tabanı ve kenarları sıcak su ile temas edecek ikinci bir kap oturtulur. Yiyecekler bu ikinci kabın içine konularak pişirilir) eritilir. Pişen ve ılıyan kurabiye önce erimiş çikolataya ardından hindistancevizine batırılır ve kurabiyeler üzerindeki çikolata donduktan sonra servis edilir...

COCO KEK:

Coco kek
MALZEMELER:

4 yumurta akları ve sarıları ayrılacak
1,5 sb şeker
1,5 sb süt
2 sb hindistan cevizi
3 sb un
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
150 gr oda ısısında yumuşamış margarin

YAPILIŞI:

margarin ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın, yavaş yavaş yumurta sarılarını ekleyin, özleşince sütü ve unla karıştırdığınız kabartma tozunu katın. ayrı bir kapta tuzla yumurta akını kar haline getirin, hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyin. tahta bir kaşık yardımıyla bunu kek hamuruna aktarın ve biraz karıştırın. çok karışırsa hoş olmaz. yağlanmış tepsiye hamuru alın ve önceden ısınmış 180 dereceli fırına sürüp pişirin. herkese afiyet olsun...

HAZIRLAYAN: MUHTEREMLE AFİYETLE


ELMALI KAKAOLU KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1.5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 Paket kabartma tozu, 1 paket vanilya,
3–3,5 bardak un,
3 yemek kaşığı kakao,
2 adet büyük boy elma,
1 Paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt.
Yapılışı;
Oda ısısında ki yumurtaları, şekerle çırpın.
Üzerine sıvıyağı ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Kabartma tozu,vanilya ,kakao ve unu eleyerek karışıma ekleyin.
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyerek kek hamurunun içine ekleyin. Yavaş yavaş karıştırarak elmaları hamura karıştırın.
Kek kalıbını margarin ile yağlayıp, un serpin.
Ben bu tarifte kalıp olarak sufle kaplarını kullandım.
Fazla unu silkeleyin. Kek hamurunu kalıba boşaltın. -
Önceden ısıttığınız, düşük dereceli fırında, kapağını açmadan pişirin.
Süre vermiyorum, benim fırınım gazlı olduğu için uzun sürede pişiriyor. Elektrikli fırınlarda bu süre daha kısa olabiliyor.
Piştiğinden emin olmak için, kekin içine bıçak batırın, temiz çıkıyorsa pişmiştir.
Üzerine sütle çırptığınız krem şantiyi sıkarak servis yapabilirsiniz.

Merhabalar;
Ani bastıran misafirler için basit ve çabucak hazırlanabilecek lezzetli bir pasta...
MALZEMELER:
2 Paket ülker çilekli rulo pasta
1 Paket Çikolatalı Krem Ole
1 Paket Vanilyalı Krem Ole
1 Kilo Süt
YAPIŞILI:
2 Paket rulo pasta incecik dilimler halinde kesilir ve altına yanmaz kağıt yerleştirlen kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına dizilir. Çikolatalı kremole tarifindeki gibi hazırlanıp sürülür. Çilekli pastadan bu krem karışımın üzerine bir kat daha dizilir. Üzerine vanilyalı kremole sürülür. En üst ister çikolata isterse şekerlemelerle süsülenir. Dolapta 1-2 saat bekletilir servis yapılır. AFİYET OLSUNNNN

8 yorum:

NiNo dedi ki...

cay saati sayfasina girmicem bidaha diyorum dayanamiyourm bayiliyorum bu sayfaya ne guzel mamalar var ne kadar renkli tatli tatli kuzu kuzu yatmislar yenmeyi nbekliyorlar enfes olmus hepside ellerinize saglik herbirinizin kizlar...

Ayça dedi ki...

İşte bir günahkar sayfa daha...
Aklıma Alpay'ın bir şarkısı geldi, şöyle der şarkıda "Seni sevmek günahsa ben bir günahkarım, pişman değilim tanrım"
Buna istinaden ÇAY SAATİ" sayfasını izlemek günahsa, ben bir günahkarımmm, pişman değilimmm tanrımmm...
Ellerinize sağlık arkadaşlar, hepiniz harikasınız

lalecik dedi ki...

İnsanın böyle güzel bir sanal dergide, tarifinin bulunması harika bir duygu.
Esra ve Zerrin sağolun canlarım.
Sevgiler.

Müge Hüner dedi ki...

Herşey birbirinden güzel görünüyor, tüm ekibin ellerine yüreğine sağlık, dayanamadım ilk sayfadan yorum yazdım ama hepsine bakacağım şimdi:)

Adsız dedi ki...

ekip süper tariflerde öyle.ellirinize sağlık.
http://maviveportakal.blogcu.com/

Tijen dedi ki...

Ellerinize sağlık kızlar. Hepsi de öyle iştah açıcı ki zaten yeterince iştahlı olduğum şu dönemde daha çok mu vakit geçireceğim şimdi mutfakta???

inci dedi ki...

hepsi birbirinden güzel tarifler....elimi uzatsam alıp yiyecekmişim gibi duruyorlar:)) ellerinize sağlık kızlar:))

meleginmarifetleri dedi ki...

selam hepside birbirinden güzel tarifler yapanların ellerine kollatrına sağlık çay saati mamalarına bayılırım hoşçakalın..