25 Ekim 2007 Perşembe

NE SEYREDELİM?

HAZIRLAYAN: esra(büyüleyenmutfak)
NEŞELİ AYAKLAR:
Antartika'nın derinliklerindeki büyük İmparator Penguenler ülkesinde, şarkı söyleyemediğiniz takdirde bir hiçsinizdir. Bu, dünyanın en kötü şarkıcısı olan Mumble için talihsiz bir durumdur. O kendi ritmiyle dans ederek, step dansı (ayakların yere sertçe vurulduğu bir dans türü) yaparak doğmuştur. Mumble'ın annesi Norma Jean bunu sevimli bir alışkanlık olarak görse de, babası Memphis bu dansı, "penguence değil" diye aşağılar. Ayrıca, her ikisi de bilmektedirler ki bir Kalbe Seslenen Şarkısı olmadan Mumble gerçek aşkı asla bulamayabilir. Kader bu ki Mumble'ın tek arkadaşı Gloria oraların en iyi şarkıcısıdır. Mumble ile Gloria arasında, yumurtadan çıktıklarından beri güçlü bir bağ vardır, ama Gloria da Mumble'ın tuhaf "hoplama-zıplama" huyundan biraz rahatsızdır. Mumble, danışmanlığından yararlanmak istediği Guru Lovelace ve Amigolarla birlikte, uçsuz bucaksız buzullarda bir yolculuğa çıkar ve destansı bazı maceralardan sonra, bir canlının özüne sadık kalarak dünyada her zaman fark yaratabileceğini kanıtlar.

Aslında son yıllarda bayağı gündemize oturan küresel ısınma, artı insanların farkında olmadan(!) yaptıkları doğa yıkımlarını anlatabilecek en sevimli hayvanların gözünden anlatıyor bize. Toplum içinde ki farklılık ve aykırılıkların toplum tarafından nasıl dışlandığının ve bunun dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun yapıldığının animasyon gözüyle gözümüze sokulmuş halidir. Bence izleyin... Son yıllarda izlediğim en iyi animasyon diyebilirim... Hem yakında 2. si de geliyor hazırlık olur :)



İYİ SEYİRLER...


SHREK 3:
Kral Harold hastalanınca taht için uygun bir varis bulmak Shrek’e düşer. Aksi takdirde tahta geçeceği için çok sevdiği bataklıktan ayrılmak zorunda kalacaktır. Bu konuyla ilgili olarak Eşek ile Çizmeli Kedi’yi görevlendiren Shrek, taht için en doğru varis olarak gördüğü kişiyi gözüne kestirir. Bu kişi, Fiona’nın asi ruhlu kuzeni Prens Artie’den (Justin Timberlake) başkası değildir. Öte yandan çok çok uzaklarda Fiona’yı bir zamanlar yüzüstü bırakıp terk eden eski nişanlısı Prens Charming, tahtı ele geçirmek için peri masallarından topladığı kötü adamlar ordusuyla kentte fırtınalar estirmektedir. Ancak kenti savunmaya kararlı olan Fiona ile annesi Kraliçe Lillian’ın peri masallarındaki iyi insanları yanlarına topladığından haberi yoktur. Shrek, Eşek ve Çizmeli Kedi’nin, “geleceğin kralı” olarak gördükleri Artie’yi daha mükemmel olması için değiştirme çabası devam ederken, diğer tarafta Fiona ve prensesler ordusu ise Prince Charming’i durdurmak zorundadır. Bunu başaramazlarsa ortada Artie’nin hüküm süreceği bir krallık kalmayacaktır
Eğer benim gibi ilk 2 bölümü izleyipte bağımlısı olduysanız. Kesinkes 3.'de izlemek için kolları sıvamışsınızdır. Hafif hayal kırıklıkları yaşasanızda, filmin sadece çevrilmek için çevrildiği düşüncesi aklınızda ciddi ciddi yer ettiyse de. Üstüne üstlük bir de eşeğin sesinin değişmesi üstüne tuz biber oluyor herşeyin...
Ama yine de izleyin derim ben seriyi tamamlamak açısından ve prenseslerin kurduğu ekibin muhteşemliğini görmek açısından.
İYİ SEYİRLER













4 yorum:

NiNo dedi ki...

ikiside super oglumla esimle bayilarak izlemistik :D

Adsız dedi ki...

ben hastasıyım çizgi filmlerin.
yeni çıkacakları da sabırsızlıkla bekliyorum.ikiside çok güzel animasyonlar.
teşekkürler tanıtım için ve uğraşlarınız için.
aferin.
sfelsefeci

Adsız dedi ki...

ben çocuklardan daha meraklıyım bu çizgi sinemalara....

özellikle shreki çok merak ettim doğrusu.....

Adsız dedi ki...

Shrek-3 filmine kesinlikle katılıyorum.
Çok büyük hayal kırıklığıydı.
Ne umutlarla gitmiştim halbuki...
Neşeli Ayaklar ı ise seyredemedim.
Sanırım Shrek-3 ile büyük bir bozguna uğradım ve hala kendimi toparlayamadım:))